Hidrantska oprema

hidrantski nastavak B2C

HIDRANTSKI NASTAVAK B2C

Hidrantski nastavak B2C služi za crpljenje vode iz podzemnog hidranta. Na izlazima se nalaze dvije spojnice Ø52mm za spajanje vatrogasnih crijeva sa hidrantskim nastavkom. Na ulazu se nalazi priključni dio Ø75mm (DN 80) koji je kompatibilan sa podzemnim hidrantom DN 80. Ovo je osnova kada je u pitanju hidrantska oprema.

CIJENA PO DOGOVORU

Ključ ABC - hidrantska oprema

KLJUČ ABC

Ključ ABC je hidrantska oprema za odvijanje spojki Ø52mm, Ø75mm i Ø110mm i predstavljaju sastavni dio opreme ormara za podzemni i nadzemni hidrant.

CIJENA PO DOGOVORU

46-2_0x500

KLJUČ ABC - ČELIČNI

Ključ ABC se koristi se odvijanje spojki Ø52mm, Ø75mm i Ø110mm. Izrađen od čelika, po standardu DIN14822.
 
CIJENA PO DOGOVORU
hidrantska oprema ključ C

KLJUČ C

Ključ C se koristi se odvijanje spojki Ø52mm.

CIJENA PO DOGOVORU

ključ T za podzemni hidrant

KLJUČ T

Ključ T je hidrantska oprema koja se koristi za odvijanje ventila na podzemnom hidrantu. Sastavni dio opreme ormara za podzemni hidrant.

CIJENA PO DOGOVORU

47-1_0x500

KLJUČ ZA NADZEMNI HIDRANT

Ključ za nadzemni hidrant je hidrantska oprema prvenstveno se koristi za pustanje vode na nadzemnom hidrantu. Sastavni dio opreme ormara za nadzemni hidrant.

CIJENA PO DOGOVORU

hidrantska oprema - ključ za nadzemni hidrant

KLJUČ ZA NADZEMNI HIDRANT - ČELIČNI

Ključ za nadzemni hidrant prvenstveno se koristi za puštanje vode na nadzemnom hidrantu. Sastavni dio opreme ormana za nadzemni hidrant.

CIJENA PO DOGOVORU

kosi ventil

KOSI VENTIL Ø52MM

Slijepa spojka tipa Ø110mm dizajnirana je za zatvaranje otvora kod različitih tipova vatrogasnih uređaja. Storz veza je brža, pouzdanija i lakša. Slijepa spojka se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje je lagan i čvrst aluminijumski dizajn. Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za jednostavno hvatanje pomoću ABC ključa prilikom spajanja pojedinih segmenata cijevi.

CIJENA PO DOGOVORU

42-1_0x500

KOSI VENTIL Ø52MM SA MESINGANI

Hidrantski ventil je namjenjen za dovod vode i predstavlja standardnu opremu zidnog hidrantskog ormara . Ključni je element za gašenje požara na bilo kojem nivou vaše zgrade. Hidrantski ventil omogućava vam potpunu kontrolu nad protokom vode. Mesingani hidrantski ventil je dugovječniji, trajniji i predstavlja odlično rješenje u svim okolnostima i uslovima .

CIJENA PO DOGOVORU

kosi ventil 52mm

KOSI VENTIL Ø52MM SA MESINGANOM VIRBLOM

Hidrantski ventil je namjenjen za dovod vode i predstavlja standardnu opremu zidnog hidrantskog ormara. Ključni je element za gašenje požara na bilo kojem nivou vaše zgrade. Hidrantski ventil omogućava vam potpunu kontrolu nad protokom vode. Mesingana virbla omogućava duži vijek trajanja samog ventila.

CIJENA PO DOGOVORU

50-2_0x500

MLAZNICA Ø25MM SA RUČKOM

Mlaznica Ø25mm sa ručkom je višenamjenski proizvod, vrlo popularan u cijelom svijetu kao osnovna mlaznica za gašenje požara. Odlikuje je mala težina i mogućnost usmjeravanja i kontrole vodenog mlaza. Dizajnirana je za ne-turbulentno strujanje vode u punom položaju mlaza. Otporne su na udarce.

CIJENA PO DOGOVORU

mlaznica 52mm

MLAZNICA Ø52MM

Mlaznica Ø52mm je višenamenski proizvod i predstavlja osnov svih hidrantskih ormara.
 
CIJENA PO DOGOVORU
mlaznica 52mm sa raspršivačem

MLAZNICA Ø52MM SA RASPRIŠIVAČEM

Mlaznica Ø52mm sa rasprišivačem je višenamjenski proizvod, vrlo popularan u cijelom svijetu kao osnovna mlaznica za gašenje požara. Odlikuje je mala težina i mogućnost usmjeravanja i kontrole vodenog mlaza. Dizajnirana je za ne-turbulentno strujanje vode u punom položaju mlaza.

CIJENA PO DOGOVORU

mlaznica 52mm sa ručkom

MLAZNICA Ø52MM SA RUČKOM

Mlaznica Ø52mm sa ručkom je višenamjenski proizvod, vrlo popularan u cijelom svijetu kao osnovna mlaznica za gašenje požara. Odlikuje je mala težina i mogućnost usmjeravanja i kontrole vodenog mlaza. Dizajnirana je za ne-turbulentno strujanje vode u punom položaju mlaza. Otporne su na udarce .

CIJENA PO DOGOVORU

54-1

MLAZNICA Ø52MM SA RUČKOM I RASPRIŠIVAČEM

Mlaznica Ø52mm sa ručkom i rasprišivačem je višenamjenski proizvod, vrlo popularan u cijelom svijetu i spada u višu klasu opreme za gašenje požara.
Odlikuje je mogućnost usmjeravanja i kontrole vodenog mlaza, kao i vodene zavjese jednostavnim okretanjem glave mlaznice.
Dizajnirana je za ne-turbulentno strujanje vode u punom položaju mlaza.
Otporne su na udarce.

CIJENA PO DOGOVORU

hidrantska oprema - mlaznica sa ručkom

MLAZNICA Ø75MM SA RUČKOM

Mlaznica Ø75mm sa ručkom je višenamjenski proizvod, vrlo popularan u cijelom svijetu kao osnovna mlaznica za gašenje požara. Odlikuje je mala težina i mogućnost usmeravanja i kontrole vodenog mlaza. Dizajnirana je za ne-turbulentno strujanje vode u punom položaju mlaza. Otporne su na udarce.

CIJENA PO DOGOVORU

Mlaznica turbo

MLAZNICA TURBO Ø52MM 200L/MIN

Mlaznica TURBO Ø52mm 200L/min je višenamjenski proizvod, vrlo popularan u cijelom svijetu i spada u višu klasu opreme za gašenje požara.
Odlikuje je lako rukovanje, izdržljivost i mogućnost usmeravanja i kontrole vodenog mlaza.
Koriste je profesionalci.
Dizajnirana je za ne-turbulentno strujanje vode u punom položaju mlaza.
Otporne su na udarce.

CIJENA PO DOGOVORU

nadzemni hidrant

NADZEMNI HIDRANT DN 80

Hidrant je hidrantska oprema koja se ugrađuje u vodovodnu mrežu i koristi se prilikom gašenja požara, navodnjavanja ili punjenja cjevovoda. Hidrante po vrsti ugradnje dijelimo na podzemni i nadzemni.

Hidrant se sastoji od tri izlaza za vodu:

  • Jedan izlaz fi 75 mm “B”
  • Dva izlaza fi 52 mm “C”

Namjena:

  • Voda
  • Pitka voda

Dubina ugradnje:

  • 1,0 m
  • 1,25 m
  • 1,5
Nazivni promjerNazivni pritisakIspitni pritisakDozvoljeni radni pritisak
KučišteZatvoreno
80 mm10 bar16 bar10 bar10 bar
80 mm16 bar25 bar16 bar16 bar

CIJENA PO DOGOVORU

Podzemni hidrant

PODZEMNI HIDRANT DN 80

Podzemni hidranti  izrađeni su za unos vode pri temperaturi od 50°C i pod pritiskom od 16 bara iz podzemnih cjevovoda u svrhe gašenja požara. Hidrant se otvara i zatvara putem ključa “T” za hidrant koji se primjenjuje na poklopcu. Za dobavu vode iz podzemnog hidranta koriste se hidrantski nastavci (B/2B, B/2C …) na koje se priključuju vatrogasne cijevi.

Namjena:

  • Voda
  • Pitka voda
Nazivni promjerNazivni pritisakIspitni pritisakDozvoljeni radni pritisak
KučišteZatvoreno
80 mm10 bar16 bar10 bar10 bar
80 mm16 bar25 bar16 bar16 bar

CIJENA PO DOGOVORU

hidrantska oprema - obrtna spojka

OBRTNA SPOJKA Ø52MM Ž/Ž MESING

Obrtna spojka omogućava kružno obrtanje hidrantskog ventila kako bi spriječila uvrtanje crijeva i prekidanje dotoka vode u toku intervencije.

CIJENA PO DOGOVORU

Razdjelnica

RAZDJELNICA Ø75/52-75-52MM

Razdjelnice se koriste za podjelu protoka vode iz glavnog crijeva u dva ili tri reda.
Razdjelnice su opremljene sa zasebnim kugla ventilima koji se koriste za zatvaranje protoka vode.

CIJENA PO DOGOVORU

36-1

SLIJEPA SPOJKA Ø25MM

Slijepa spojka tipa Ø25mm dizajnirana je za zatvaranje otvora kod različitih tipova vatrogasnih uređaja.
Storz veza je brža, pouzdanija i lakša.
Slijepa spojka se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti.
Odlikuje je lagan i čvrst aluminijumski dizajn.
Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za jednostavno hvatanje pomoću ABC ključa prilikom spajanja pojedinih segmenata cijevi.

CIJENA PO DOGOVORU

Slijepa spojka 52mm

SLIJEPA SPOJKA Ø52MM

Slijepa spojka tipa Ø52mm dizajnirana je za zatvaranje otvora kod različitih tipova vatrogasnih uređaja. Storz veza je brža, pouzdanija i lakša. Slijepa spojka se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje je lagan i čvrst aluminijumski dizajn. Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za jednostavno hvatanje pomoću ABC ključa prilikom spajanja pojedinih segmenata cijevi.

CIJENA PO DOGOVORU

slijepa spojka 75mm

SLIJEPA SPOJKA Ø75MM

Slijepa spojka tipa Ø75mm dizajnirana je za zatvaranje otvora kod različitih tipova vatrogasnih uređaja. Storz veza je brža, pouzdanija i lakša. Slijepa spojka se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje je lagan i čvrst aluminijumski dizajn. Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za jednostavno hvatanje pomoću ABC ključa prilikom spajanja pojedinih segmenata cijevi.

CIJENA PO DOGOVORU

32-1

SPOJKA Ø110MM 4

Usisne spojke služe za vezivanje usisnih crijeva i spajanje sa stabilnim protivpozarnim spojnicama.
Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Ovaj tip spojki se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti.
Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa jednostrukim gumenim prstenom.
Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za lako prijanjanje sa namjenskim ključem za spajanje.

CIJENA PO DOGOVORU

26-1_0x500

SPOJKA Ø25MM 1

Usisne spojke služe za vezivanje usisnih crijeva i spajanje sa stabilnim protivpozarnim spojnicama. Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Ovaj tip spojki se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa jednostrukim gumenim prstenom. Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za lako prijanjanje sa namjenskim ključem za spajanje .

CIJENA PO DOGOVORU

Usisna spojka

SPOJKA Ø52/25MM 2

Usisne spojke služe za vezivanje usisnih crijeva i spajanje sa stabilnim protivpozarnim spojnicama. Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Ovaj tip spojki se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa jednostrukim gumenim prstenom. Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za lako prijanjanje sa namjenskim ključem za spajanje.

CIJENA PO DOGOVORU

29-1_0x500

SPOJKA Ø52/32MM 2

Usisne spojke služe za vezivanje usisnih crijeva i spajanje sa stabilnim protivpozarnim spojnicama. Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Ovaj tip spojki se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa jednostrukim gumenim prstenom. Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za lako prijanjanje sa namjenskim ključem za spajanje.

CIJENA PO DOGOVORU

30-1_0x500

SPOJKA Ø52/38MM 2

Usisne spojke služe za vezivanje usisnih crijeva i spajanje sa stabilnim protivpozarnim spojnicama. Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Ovaj tip spojki se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa jednostrukim gumenim prstenom. Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za lako prijanjanje sa namjenskim ključem za spajanje.

CIJENA PO DOGOVORU

usisna spojka

SPOJKA Ø52MM 2

Usisne spojke služe za vezivanje usisnih crijeva i spajanje sa stabilnim protivpozarnim spojnicama. Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Ovaj tip spojki se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa jednostrukim gumenim prstenom. Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za lako prijanjanje sa namjenskim ključem za spajanje.

CIJENA PO DOGOVORU

31-1_0x500

SPOJKA Ø75MM 2 ½

Usisne spojke služe za vezivanje usisnih crijeva i spajanje sa stabilnim protivpozarnim spojnicama. Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Ovaj tip spojki se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa jednostrukim gumenim prstenom. Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za lako prijanjanje sa namjenskim ključem za spajanje.

CIJENA PO DOGOVORU

24-1_0x500

STABILNA SPOJKA Ø110MM 4

Stabilna spojka Ø110mm 4″ sa unutrašnjim navojem dizajnirana je za povezivanje crijeva za gašenje požara (110mm – 4″ inča). Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Spojka se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa dvostrukim gumenim prstenom. Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za lako prijanjanje sa namjenskim ključem za spajanje.

CIJENA PO DOGOVORU

stabilna spojka 110mm

STABILNA SPOJKA Ø110MM 4

Stabilna spojka Ø110mm 4″ sa spoljnim navojem dizajnirana je za povezivanje crijeva za gašenje požara (110mm- 4 inča). Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Spojka se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa jednostrukim gumenim prstenom.

CIJENA PO DOGOVORU

Stabilna spojka 25mm

STABILNA SPOJKA Ø25MM 1

Stabilna spojka Ø25mm 1″ sa unutrašnjim navojem dizajnirana je za povezivanje crijeva za gašenje požara (25 mm – 1 inča). Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Spojka se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa dvostrukim gumenim prstenom. Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za lako prijanjanje sa namjenskim ključem za spajanje .

CIJENA PO DOGOVORU

18-14_0x500

STABILNA SPOJKA Ø52MM 2

Stabilna spojka Ø52mm 2″ sa unutrašnjim navojem dizajnirana je za povezivanje crijeva za gašenje požara (52 mm – 2 inča). Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Spojka se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa dvostrukim gumenim prstenom. Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za lako prijanjanje sa namjenskim ključem za spajanje.

Stabilna spojka 52mm

STABILNA SPOJKA Ø52MM 2

Stabilna spojka Ø52mm 2″ sa spoljnim navojem dizajnirana je za povezivanje crijeva za gašenje požara (52 mm – 2 inča). Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Spojka se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa jednostrukim gumenim prstenom.

CIJENA PO DOGOVORU

22-1_0x500

STABILNA SPOJKA Ø75MM 2 ½

Stabilna spojka Ø75mm 2 ½” sa spoljnim navojem dizajnirana je za povezivanje crijeva za gašenje požara (75mm- 2 ½ inča). Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Spojka se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa jednostrukim gumenim prstenom.

CIJENA PO DOGOVORU

Stabilna spojka 75mm

STABILNA SPOJKA Ø75MM 2 ½

Stabilna spojka Ø75mm 2½” sa unutrašnjim navojem dizajnirana je za povezivanje crijeva za gašenje požara (75 mm – 2 ½ inča). Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Spojka se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa dvostrukim gumenim prstenom. Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za lako prijanjanje sa namjenskim ključem za spajanje.

CIJENA PO DOGOVORU

23-1_0x500

STABILNA SPOJKA Ø75MM 3

Stabilna spojka Ø75mm 3″ sa spoljnim navojem dizajnirana je za povezivanje crijeva za gašenje požara (75mm- 3 inča). Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Spojka se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa jednostrukim gumenim prstenom.

CIJENA PO DOGOVORU

Stabilna spojka

STABILNA SPOJKA Ø75MM 3

Stabilna spojka Ø75mm 3″ sa unutrašnjim navojem dizajnirana je za povezivanje crijeva za gašenje požara (75 mm -3 inča). Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Spojka se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa dvostrukim gumenim prstenom. Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za lako prijanjanje sa namjenskim ključem za spajanje .

CIJENA PO DOGOVORU