Servis Vatrogasnih Aparata

U sklopu firme “VATROZAŠTITA” d.o.o Živinice kao zasebna radna jedinica djeluje Servis vatrogasnih aparata,  a  vrši se u potpuno opremljenoj i savremenoj radionici sa educiranim i ljubaznim osobljem. Za sve  zahvate na vatrogasnim aparatima osposobljena je i naša mobilna jedinica koja nam omogućava fleksibilnost i rad na terenu .

Uz mobilno opremljen servis za vatrogasne aparate našim poslovnim korisnicima dolazimo pre isteka važećeg roka servisa uz prethodnu najavu.U sklopu servisa je i prodaja i dostava plina COkoji se koristi  u aparatima za gašenje i kod uređaja  za zavarivanje.

Šta servis podrazumijeva

 • 1. Periodični pregled

  Zakonskom regulativom u FBiH periodični pregled se vrši svakih 6 mjeseci.

 • 2. Kontrolni pregled

  Kontrolni pregled vatrogasnih aparata starosti do 15 godina vrši se svakih 5 godina, ukoliko je aparat stariji od 15 godina onda se kontrolni pregled radi na svake 2 godine.

 • 3. Punjenje aparata

  Ukoliko ste aktivirali Vaš vatrogasni aparat u našem savremenom servisu sa savremenim mašinama možete uraditi dopunu S praha.

 • 4. Punjenje azota

  Pogonski gas za aktivaciju aparata je azot, kod nas možete napuniti gas i osigurati da je Vaš aparat uvijek spreman za akciju.