4 vrste sigurnosnih sistema za zaštitu vaše firme

4 vrste sigurnosnih sistema za zaštitu vaše firme

Kao malom preduzeću, sigurnost bi uvijek trebala biti na prvom mjestu. Visokokvalitetni sigurnosni sistem može vam pomoći u upravljanju problemima. Od sprečavanja provale do praćenja nivoa ugljen-monoksida – tako da se možete usredsrediti na poslovanje.

Svi sljedeći sustavi pokrivaju različite dijelove dobro zaokruženog sigurnosnog plana i mogu se koristiti zajedno kako bi se osigurala maksimalna zaštita.

Video nadzor

Video nadzor ima višestruku svrhu u sigurnosnom sistemu vašeg preduzeća. Može djelovati kao preventivna mjera, obeshrabrujući krađu prije nego što se dogodi. U slučaju da se dogodi zločin, video snimci mogu pomoći u identificiranju osumnjičenih i pružiti dokaz u slučaju osiguranja. Pored toga, većina sigurnosnih kamera omogućava mobilni uređaj i može se provjeriti s telefona ili računara daleko od posla.

vrste sigurnosnih sistema

Protivprovalni sistem

Sustav za otkrivanje provale oglasit će se alarmom u slučaju bilo kakvog incidenta u prostorijama poduzeća. Bez obzira radi li se o razbijenom staklu tijekom prisilnog ulaska, aktivira se detektor ugljičnog monoksida ili čak oglašava detektor dima i topline. Ova mjera pomaže upozoriti lokalne sigurnosne službe.

Ovi uređaji djeluju i kao efikasne preventivne mjere u slučaju provale. U stvari, studija o navikama provalnika otkrila je da bi 60% provalnika potražilo neki drugi posao ako bi primijetili alarm na svom početnom cilju. Nadalje, preko polovine je reklo da će se povući iz pokušaja provale ako se alarm aktivira tokom prodora.

vrste sigurnosnih sistema

Kontrole pristupa

Ograničavanje ili barem nadgledanje onoga ko ima pristup preduzeću može pomoći u smanjenju krađe zaposlenih. Kao i sprečiti kupce da zalutaju u područja samo za zaposlene.

Fizički ključ se može duplicirati i možda će mu trebati redovito mijenjati brave radi dodatne sigurnosti. Međutim, elektroničke kontrole pristupa kao što su fobs, kartice ili biometrija ne mogu se duplicirati i mogu pružiti dodatnu prepreku neželjenom ulasku.

Ove elektronske kontrole mogu takođe pružiti izvještaje o pristupu zgradi za mjesec. Ili na primjer zakazati pristup zaposlenima ili posadama za čišćenje.

Nadgledanje sistema

Nadgledanje sistema osigurava da alarmi u svakom trenutku dođu do nekoga i pokreću odgovor. Uz odgovarajući sistemski monitor, alarmni sistem može se povezati putem telefonskih linija, interneta ili čak ćelijske mreže na centralnu stanicu koja se prati danonoćno tokom cijele godine. Oni će osigurati da lokalne vlasti i službe za hitne slučajeve budu upozorene u slučaju nužde.

To je posebno korisno za ruralna ili izolirana preduzeća kako bi se osiguralo da njihove sigurnosne potrebe budu zadovoljene što je brže i efikasnije moguće.

vrste sigurnosnih sistema

Izbor sigurnosnog sistema

Svi ovi sigurnosni sistemi dobro surađuju kako bi zadovoljili sigurnosne potrebe malih preduzeća. Profesionalni tehničar za zaštitu može vam pomoći da prepoznate najrelevantnije sigurnosne probleme za svoje poslovanje kako biste sastavili najefikasniju kombinaciju sigurnosnih sistema za vaše poslovanje i mir.

Ovo su bile vrste sigurnosnih sistema koje vam preporučujemo za zaštitu vaše firme.

Pročitajte još o temi: rizici od povreda na radu.

Za sve dodatne informacije ili eventualne narudžbe kontaktirajte nas i Viberom

Podijelite ovaj članak

Povezani članci