4 vrste zavarivanja

vrste zavarivanja

Nisu svi zavarivači napravljeni jednako. Zavarivanje je rastuća trgovina na zahtjev koja za vas može biti karijera. Ali zavarivanje je također vještina koju možete koristiti za svakodnevne stvari poput stvaranja vrtne umjetnosti ili dekora. Možete ga čak koristiti za poboljšanje vašeg trenutnog posla, posebno u poljoprivredi ili automobilskoj industriji. Zavarivanje ima neograničene mogućnosti, ovisno o vrsti zavarivanja koje želite naučiti.

Postoje četiri glavne vrste zavarivanja. MIG – Elektrolučno zavarivanje u plinskom metalu (GMAW), TIG – Elektrolučno zavarivanje u volframovom metalu (GTAW), Zavarivanje u zaštićenom metalnom elektrolučnom zavarivanju (SMAW) i punjeno zavarivanje u elektrolučnom jezgru (FCAW). Ovdje zaranjamo dublje u svaku vrstu zavarivanja.

MIG – ZAVARIVANJE PLINSKIM LUKOM (GMAW)

MIG zavarivanje koristi se u autoindustriji za popravljanje ispušnih plinova vozila, a koristi se i za stvaranje domova i zgrada. To je jedna od najčešćih vrsta zavarivanja. Ovo je vrsta elektrolučnog zavarivanja koja koristi kontinuiranu žicu koja se naziva elektroda. Također ćete upotrijebiti zaštitni plin koji prolazi kroz pištolj za zavarivanje i štiti od onečišćenja.

vrste zavarivanja

TIG – ZAVARIVANJE LUKNIM PLOČAMA U GASU (GTAW)

TIG zavarivanje također koristi električni luk poput MIG. Kada radite sa TIG zavarivanjem, koristite elektrodu od volframa. Volfram je jedan od najtvrđih metalnih materijala. Neće se otopiti ili izgorjeti. Zavarivanje se može izvršiti postupkom poznatim kao fuzija koji koristi ili ne upotrebljava punjeni metal. TIG također koristi vanjsku opskrbu plinom, poput argona ili helija.

Vazduhoplovstvo i automobil takođe koriste TIG zavarivanje kao i druga industrijska tržišta. Ovo je također izvrsna vrsta zavarivanja za Iowu, jer poljoprivrednicima može biti vrlo korisno koristiti okvire za vagone, bokobrane i drugu važnu opremu.

vrste zavarivanja

STICK – ZAŠTITA OD OKLJUČENOG LUKA (SMAW)

Želite li pokrenuti zavarivanje? Jedna velika pozitivna strana zavarivanja štapom je to što je prenosiv. Stick zavarivanje koristi se u gradnji, održavanju i popravcima, podvodnim cjevovodima i industrijskoj proizvodnji.

Za ovu vrstu zavarivanja upotrijebit ćete zaštićeno metalno zavarivanje ili poznatiji kao zavarivanje pomoću štapa. Upotrijebit ćete potrošnu i zaštićenu elektrodu ili štapić. Palica omekšava i kombinira metale zagrijavanjem lukom između pokrivene metalne elektrode i obradka od osnovnog metala. Kako se štap topi, njegov zaštitni poklopac također se topi i štiti područje zavarivanja od kiseonika i drugih plinova koji mogu biti u zraku.

FLUX-CORED – LUČNO ZAVARIVANJE S FLUX-KOREDOM (FCAW)

Elektrolučno punjenje zavarivanjem slično je MIG zavarivanju jer i jedni i drugi koriste neprekidnu žicu i napajanje. Kombinirat ćete kontinuiranu elektrodu s osnovnim metalom. Elektroda je šuplja cijev ispunjena fluksom koji se dovodi kroz pištolj za zavarivanje u bazen za zavarivanje. Pri zavarivanju na otvorenom, zaštita od fluksa nudi zaštitu od vremenskih nepogoda. Ova vrsta zavarivanja koristi se za zavarivanje debljih metala i koristi se u mašinskoj industriji.

Vatrozaštita vrši prodaju CO2 boca za varenje kao i usluge punjenja CO2 plina.

Za sve dodatne informacije ili eventualne narudžbe kontaktirajte nas i Viberom

Podijelite ovaj članak

Povezani članci