Vatrozaštita – Ponuda, usluge i profesionalnost

O vatrozaštiti

Vatrozaštita d.o.o. je osnovana u aprilu 2010 godine sa sjedištem u Živinicama, sa ciljem da svojim klijentima pomogne da shvate uzroke pojave požara i da opasnost od pojave požara svedu na najmanju moguću mjeru, odnosno da im se ukaže na važnost preventive u sistemu zaštite od požara nudeći kvalitetnu uslugu i odgovarajuću opremu za gašenje požara. Za vremenski period od osnivanja do danas VATROZAŠTITA d.o.o. Živinice sa svojim stručnim kadrom i odnosom prema klijentima izrasla je u firmu od povjerenja.

O našem iskustvu i kvalitetu potvrđuje dugogodišnja saradnja s mnogim firmama u BiH. U sklopu naše kompanije kao zasebna radna jedinica djeluje Servis vatrogasnih aparata, a vrši se u potpuno opremljenoj i savremenoj radionici sa educiranim i ljubaznim osobljem.

Nekoliko riječi osnivača i direktora

Potreba za uslugama koje se traže na tržištu rada navela me je, sada mogu reći, davne 2010. godine da osnujem kompaniju koja će kvalitetno, na vrijeme i sa tržišnim cijenama biti prije svega na usluzi našim poslodavcima i njihovim uposlenicima. Pomažemo Vama i olakšavamo Vam poslovanje jer mi smo tu zbog Vas.

Sadnan Klopić
Vatrozaštita

Usluge

Prodaja i Servis vatrogasnih aparata

Kao direktni uvoznici robe pobrinuli smo se da osiguramo prvoklasne vatrogasne aparate koji ispunjavaju sve zakonske propise i regulative.

U sklopu firme “VATROZAŠTITA” d.o.o Živinice kao zasebna radna jedinica djeluje Servis vatrogasnih aparata,  a  vrši se u potpuno opremljenoj i savremenoj radionici sa educiranim i ljubaznim osobljem. Za sve  zahvate na vatrogasnim aparatima osposobljena je i naša mobilna jedinica koja nam omogućava fleksibilnost i rad na terenu. OVDJE pogledajte našu web shop.

Hidrantska oprema i ispitivanje

Velika ponuda kompletne hidrantske opreme i ispitivanje već postojećih hidranata. OVDJE pogledajte ponudu naše hidrantske opreme.

Obuke zaštite od požara

Uz stručan kadar i odobrenja vršimo obuke radnika iz oblasti zaštite od požara.

Stojeći neprekidno na raspolaganju Vatrozaštita d.o.o. razmjenom informacija sa svojim klijentima i iz oblasti zaštite od požara naša firma ide naprijed sa ciljem da proširimo svoje usluge i da nam klijenti budu još zadovoljniji u pogledu usluga i cijena.

Uz stručan kadar i odobrenja vršimo obuke radnika iz oblasti zaštite od požara, teorijski dio nastave te praktični dio nastave sa upoznavanjem radnika, od kojih svaki od njih može pored našeg predavača aktivirati aparati i učestvovati u gašenju zapaljene smjese a sve u krugu vaše kompanije.

Obuke zaštite na radu

Adekvatna zaštita na radu, upotreba ličnih zaštitnih sredstava i spremnost za reagovanje u nepredviđenim situacijama garant su uspjeha svake kompanije. Naš tim vrši obuku vaših uposlenika i stoji kao vaš partner ka postizanju većih ciljeva.

U okviru naše kompanije djeluje i odjel zaštite na radu. Zaštita na radu je sastavni dio radnog procesa i osnovni uslov produktivnosti rada. Kvalitetnim aktima kojima se jasno i precizno definišu prava, obaveze i odgovornosti svih zaposlenih doprinosimo ostvarenju ciljeva postavljenih iz oblasti zaštite na radu.

Vatrozaštita

Između ostalog za svoje komintente pratimo rokove i ispitujemo električne i gromobranske instalacije, vršimo preglede sredstava rada, vatrodojavu i panik rasvjetu, te vršimo obuke za rukovaoce viljuškarima, dizalicama, parnim kotlovima i drugo. Stručan, dobro obučen zaposlenik iz oblasti zaštite na radu smanjuje rizike nastanka bolovanja i zastoja u proizvodnji. Svojim komitentima Vatrozaštita preko stučnog kadra sa dugogodišnjim iskustvom kroz kvalitetnu obuku iz oblasti zaštite na radu smanjuje gore navedene rizike na najmanju moguću mjeru.

Ispitivanje elektro i gromobranskih instalacija

Vršimo ispitivanja i izdajemo završni izvještaj ili atest o ispravnosti vaših elektro i gromobranskih instalacija.

Za Vas pratimo rokove i ispitujemo električne i gromobranske instalacije, vršimo preglede sredstava rada, vatrodojavu i panik rasvjetu. te vršimo obuke za rukovaoce viljuškarima, dizalicama, parnim kotlovima i drugo.

Stručan, dobro obučen zaposlenik iz oblasti zaštite na radu smanjuje rizike nastanka bolovanja, zastoja u proizvodnji. Svojim komitentima “VATROZAŠTITA” d.o.o Živinice preko stučnog kadra sa dugogodišnjim iskustvom kroz kvalitetnu obuku iz oblasti zaštite na radu smanjuje gore navedene rizike na najmanju moguću mjeru.

Upotrebne dozvole za mašine

Da biste bili sigurni u radi sa vašim mašinama one moraju proći testiranja i dobiti dozvolu za puštanje u rad.

Izrada elaborata, pravilnika, planova

Planovi evakuacije, elaborati zaštite od požara te mnoge druge vrste dokumentacije izrađujemo za Vas.

Ponuda

Naša ponuda proizvoda sastoji se od:

  • Vatrogasnih aparata
  • Vatrogasnih alata
  • Vatrogasnih ventila i mlaznica
  • Vatrogasnih ormara
  • Vatrogasnih spojki i još mnogo toga
  • Vatrogasnih crijeva

Našu cjelokupnu ponudu možete pogledati OVDJE.

Aparat za gašenje požara FE36 2kg

Aparat FE36 2kg pogodan je za gašenje požara u početnoj fazi, na zatvorenim i na otvorenim radnim mjestima.
Koristi se za gašenje električnih podstanica, fine mehanike, servera, elektronike, arhiva i mjesta gde je veći broj računara. Gas FE36 je ekološki čist. Ne ostavlja ostatke poslije gašenja. Siguran je za okolinu, ne oštećuje ozon i bezbjedan je za ljude. Oni su idealna zamjena za zabranjeni halon 1211. Nije električno provodljiv, ne ostavlja trag, ne proizvodi termalni šok .

oprema

Više o ovom proizvodu pročitajte OVDJE.

Ključ ABC

Ključ ABC se koristi se odvijanje spojki Ø52mm, Ø75mm i Ø110mm i predstavljaju sastavni dio opreme ormara za podzemni i nadzemni hidrant.

oprema

Kosi ventil Ø52mm mesingani

Hidrantski ventil je namjenjen za dovod vode i predstavlja standardnu opremu zidnog hidrantskog ormara . Ključni je element za gašenje požara na bilo kojem nivou vaše zgrade. Hidrantski ventil omogućava vam potpunu kontrolu nad protokom vode. Mesingani hidrantski ventil je dugovječniji, trajniji i predstavlja odlično rješenje u svim okolnostima i uslovima.

oprema

Mlaznica Ø52mm

Mlaznica Ø52mm je višenamenski proizvod i predstavlja osnov svih hidrantskih ormara.

oprema

Spojka Ø52/32mm 2

Usisne spojke služe za vezivanje usisnih crijeva i spajanje sa stabilnim protivpozarnim spojnicama. Storz spojke brže su, pouzdanije i lakše se sastavljaju od navojnih cijevi. Ovaj tip spojki se koristi u vatrogastvu, za navodnjavanje, u industriji, poljoprivredi i u bašti. Odlikuje ih lagan i čvrst aluminijumski dizajn sa jednostrukim gumenim prstenom. Za jednostavno zavrtanje postoje četiri izbočine za lako prijanjanje sa namjenskim ključem za spajanje.

Vatrozaštita

Podzemni hidrant DN 80

Podzemni hidranti izrađeni su za unos vode pri temperaturi od 50°C i pod pritiskom od 16 bara iz podzemnih cjevovoda u svrhe gašenja požara. Hidrant se otvara i zatvara putem ključa “T” za hidrant koji se primjenjuje na poklopcu. Za dobavu vode iz podzemnog hidranta koriste se hidrantski nastavci (B/2B, B/2C …) na koje se priključuju vatrogasne cijevi. Više o ovom proizvodu saznajte OVDJE.

Vatrozaštita

Vatrogasno crijevo Ø75mm, 15Bar, 15m

Ovaj tip crijeva, prvenstveno služi za dovođenje vode od hidranta do mjesta požara ali može se koristiti i za Vatrogasne brigade. Crijevo je izrađeno po standardu EN 14540 od visokokvalitetnih materijala, otpornih na habanje i vremenske uslove. Mogu se koristiti kako za unutrašnju hidrantsku mrežu, tako i za spoljašnju. Unutrašnjost je obložena slojem termoplasticnog poliuretana visoke rastegljivosti, otpornog na kidanje, niske i visoke temperature. Moguća primjena: vatrogasne brigade, dobrovoljna vatrogasna društva, fabrike, poljoprivreda, odvodnjavanje, rafinerije, rudarski kopovi.

Vatrozaštita

Za sve dodatne informacije ili eventualne narudžbe kontaktirajte nas i Viberom

Podijelite ovaj članak

Povezani članci