Ormar za vatrogasni aparat

Ormar za vatrogasni aparat

Ormar za vatrogasni aparat nudi zaštitu i sigurno skladištenje. Aparati igraju ključnu ulogu u zaustavljanju malih požara prije nego što narastu. Ormarići osiguravaju da aparati za gašenje požara ostanu netaknuti – i na svom mjestu – sve dok ne budu potrebni.

Zašto vam je potreban ormar za vatrogasni aparat?

Ormari za vatrogasne aparate imaju dvije ključne funkcije: štite aparate i pomažu stanarima zgrade da ih brzo pronađu u hitnim slučajevima.

Postoji nekoliko opcija za pričvršćivanje aparata na fiksnoj lokaciji – uključujući kuke i zidne nosače – ormarići za aparate za gašenje požara nude dodatni sloj zaštite. Kao što smo ranije pisali, ovi ormarići mogu pružiti određeni stepen zaštite od vanjskih uticaja.

Predugo izlaganje sunčevoj svjetlosti ili vlagi može uzrokovati oštećenje aparata za gašenje. Kiša, susnježica i snijeg izazivaju koroziju njegovog tijela i ostalih dijelova. Sunce i visoke temperature mogu uzrokovati da naljepnice i upute izblijede, čineći ih nerazumljivim.

Ormar također štiti aparat za gašenje od mnogih znatiželjnih prolaznika, potencijalnih lopova ili vandala. Ali prije svega, ormar je siguran način da osigurate da vaš aparat ostane na svom mjestu. Kada aparat postavite u ormarić, ormarić se može zaključati, te tako osigurati da oprema bude na mjestu na kojem ste je ostavili.

Za sve dodatne informacije ili eventualne narudžbe kontaktirajte nas i Viberom

Podijelite ovaj članak

Povezani članci