Vrste MIG/MAG CO2 aparata za varenje

vrste mig mag aparata

U ovom blogu ćemo pojasniti koje su to vrste MIG/MAG CO2 aparata za varenje. Detaljnije o MIG/MAG zavarivanju možete pročitati ovdje.

Vrste MIG/MAG CO2 aparata za varenje

Naime postoje 3 vrste MIG MAG aparata za zavarivanje: 

  • Aparati sa manuelnim zadavanjem postavki 
  • Sinergijski aparati (SYN)
  • Manuelni/Sinergijski (MAN/SYN)
Vrste MIG/MAG CO2 aparata za varenje

Aparati sa manuelnim zadavanjem postavki kod kojih korisnik mora manuelno zadati brzinu žice i struju zavarivanja, voltažu prema materijalu i debljini materijala koji zavaruje.

Sinergijski aparati, obično imaju oznaku SYN. Kod sinergijskih aparata je obrnuti postupak, aparat će sam sebe podesiti, potrebno je samo zadati debljinu materijala koju želite zavarivati, materijal koji zavarujete i debljinu žice sa kojom zavarujete.

Manuelni/Sinergijski (MAN/SYN)  aparati za varenje imaju mogućnost podešavanja uz unos debljine materijala koji zavarujemo i ručnog podešavanja.

Aparati sa manuelnim zadavanjem postavki se ne preporučuju za početnike. Za idealne postavke ovakvih aparata potrebno je imati dobro iskustvo, samim time se ne preporučuju početnicima ukoliko ne žele trošiti vrijeme na izučavanje tog dijela.

Sinergijski aparati imaju prednost i za korisnike sa iskustvom radi bržeg podešavanja, a najviše su pogodni za korisnike bez iskustva jer ne moraju gubiti vrijeme na učenje postavljanja idealnih postavki.

Manuelni/Sinergijski (MAN/SYN) su preporučeni za profesionalce, zbog svojih višestrukih mogućnosti koje nude iskusnim zavarivačima.

U ovom blogu smo vam pojasnili vrste MIG/MAG CO2 aparata za varenje.

Vatrozaštita vrši prodaju CO2 boca za varenje kao i punjenje CO2 plina.

Više o zavarivanju i vrstama zavarivanja saznajte na blogu 4 vrste zavarivanja.

Posjetite naš website.

Za sve dodatne informacije ili eventualne narudžbe kontaktirajte nas i Viberom

Podijelite ovaj članak

Povezani članci